vineri, 1 martie 2013

„ALO” este mărţişorul preferat de români, simbol al înnoirii politicii actuale.








Odată cu ziua mărţişorului, cetăţenii primesc şi veşti noi, 
cu mult interes şi optimism.


Şi totuşi, într-o ţară moartă, cu un popor care nu mai există... 



un mărţişor mult aşteptat, 
după 23 de ani de căutări... 
trebuia să apară în cele din urmă. 




Dar să citim câteva materiale de presă:




Ce spune un reprezentant al societăţii civile
 


Declaraţia lui Mircea Cărtărescu: "A trăi în România e ca şi cum ai înota în acid sulfuric"


Scriitorul român Mircea Cărtărescu a comparat România cu o piscină plină cu acid sulfuric, declaraţia fiind făcută într-o publicaţie spaniolă,Eldia. 
Mai mult, sursa îl titrează pe Cărtărescu drept "un poet şi romancier român, etern candidat la premiile Nobel, unul dintre cei mai importanţi scriitori din Europa".

"A trăi în România e ca şi cum ai înota într-o piscină cu acid sulfuric şi uneori îmi doresc să pot ieşi", ar fi afirmat scriitorul în interviul luat cu ocazia lansării noii sale cărţi, "Nostalgia".



Pentru a ne convinge de opiniile cetăţenilor cu privire la conducerea politică actuală, vă recomand un articol la fel de important din punct de vedere social:





Românii nu merg pe mâna lui Antonescu în privinţa Constituţiei


Ar desfiinţa Senatul

Cât despre conţinutul Constituţiei, 52% dintre români susţin reducerea prerogativelor şefului statului. 78% vor reducerea mandatului acestuia, din nou, la patru ani. Un procent de 20% dintre subiecţi cred că ţara ar trebui să devină monarhie constituţională.

Nu este clar în favoarea cui s-ar reduce prerogativele preşedintelui, căci numai 31% dintre subiecţi vor ca rolul Parlamentului să crească, în timp ce 40% cred că ar trebui să scadă, iar 25% să rămână la fel. În plus, 67% cred că preşedintele trebuie să poată dizolva Parlamentul dacă acesta nu acordă vot de încredere Guvernului într-un interval de 45 de zile.

Parlamentul unicameral este cerut cu insistenţă de 72% dintre subiecţi, pe care nu i-ar deranja desfiinţarea Senatului. Pentru limitarea numărului de aleşi la 300 s-au pronunţat 97% dintre subiecţi. 85% sunt de părere că aleşii ar trebui percheziţionaţi şi arestaţi fără acordul Parlamentului.

Sondajul mai relevă că 81% dintre cetăţeni nu cred că instituţiile statului respectă Constituţia decât în mică măsură. 89% dau acelaşi răspuns cu privire la politicieni. Sondajul a fost efectuat în perioada 19-20 februarie, pe un eşantion naţional de 1.452 de subiecţi.



 

Care este reacţia preşedintelui Traian Băsescu faţă de situaţia din ţară?

 

 Traian Băsescu, ATAC la liderii USL: Deteriorează CONSECVENT credibilitatea ţării

 

 - Ideea lansată public de Ponta şi Antonescu că să negociem cu fiecare stat subiectele sensibile e copilărească, nu aşa functionează UE. UE functionează pe criterii şi pe principii. Am văzut acuzatiile pe care incearcă să le strecoare- că preşedintele nu vrea să intre in Schengen. Eu le spun, acestor oameni care se află de aproape un an la guvernare, că mi-aş dori ca ei vreodată in viaţa lor politică să se fi bătut sau să poată să se bată pentru România cum m-am bătut eu.


- Am mai spus in scrisoare că aceşti oameni pun mai presus de interesul naţional interesele de partid, eu nu am tolerat niciodată asta in fostele guvernări. Nu am tolerat niciodată ca abordare a unor partide aflate la guvernare. Interesele de partid nu pot fi puse deasupra celui national iar politicienii care fac acest luru e bine să nu stea la cel mai inalt nivel pentru că deteriorează constant şi consecvent credibilitatea ţării. 

- Tot acest joc - noi suntem patrioţi dar nu facem ce trebuie pentru ţară-  arată cât de jos a coborât discursul politic si responsabilitatea pe care şi-o asumă. Ceea ce fac nu are nimic comun cu interesele Romîniei şi nu vor reuşi la nesfărşit să acopere sub prezenţa la TV modul cum nu îşi servesc ţara. E inadmisibil să conduci o alianţă de 70% in Parlament si să nu reuşeşti să treci măsuri despre standardele europene.

- Ponta şi Antonescu fac ochii mari când le spui uitaţi-vă şi la MCV. Minciuna trebuie să iasă din ecuaţie. Declaraţiile de zilele acestea au fost urmărite de toate ambasadele. Această abordare face foarte mult rău ţării si ne plasează in zona unei ţări impredictibile.




DUPĂ ACEASTĂ SCURTĂ PREZENTARE

aflăm următoarele noutăţi, 


de la


Avocat dr. Gheorghe DINU


Cuvântul preşedintelui

Graţioase doamne şi domnişoare, vă doresc să vă sărbătoriţi cu zâmbete, să păşiţi cu distincţie în noul anotimp, să vă bucuraţi de noi începuturi şi să înfloriţi cu eleganţă. 
Să vă bucuraţi de acest anotimp al renaşterii şi să celebraţi natura, aşa cum natura vă celebrează feminitatea.
 
Cuvântul Preşedintelui

DRAGI ROMÂNI, Alianţa Lege şi Ordine – ALO, este o organizaţie care are drept obiectiv strategic, fundamentarea şi în România a unui stat de drept funcţional, a unei democraţii reale. Pentru acest lucru ALO îşi propune să monitorizeze puterile şi instituţiile statului cu scopul de a le atenţiona şi a informa pe toţi cetăţenii în momentul în care una dintre puterile legislativă, executivă sau judecătorească încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, drepturi şi libertăţi reglementate în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Nu în ultimul rând, vom monitoriza ca instituţiile statului prin funcţionarii săi să nu ne încalce drepturile şi libertăţile fundamentale, aşa cum au fost ele stipulate în Pactul Drepturilor şi Libertăţilor Fundamentale şi puse în practică prin Tratatul de la Lisabona din dec. 2009, pentru ţările membre ale UE. În acest sens vom mediatiza toate aceste activităţi prin: mass-media, comunicate în agora localităţilor, conferinţe de presă, simpozioane, diferite manifestări şi manifestaţii la care vom învita pe toţi cei ce vor să fie alături în activităţile noastre şi totodată vom interpela pe toţi reprezentanţii puterilor şi instituţiilor statului ce se fac responsabile de restrângerea sau încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Eu, personal, ca avocat, profesor universitar, ca fost expert în criminalistică şi sef de serviciu secret, voi acorda o atenţie specială, puterii judecătoreşti şi instituţiilor abilitate cu păstrarea şi apărarea ordinii şi securităţii naţionale. Voi monitoriza aceste domenii, urmărind în primul rând să sprijinim reforma acestora în scopul eficientizării lor, dar şi să reacţionăm împotriva oricăror acte de corupţie, abuzuri şi încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Ca avocat cred în valoarea intrinsecă a justiţiei şi voi acţiona ferm pentru asigurarea independenţei acesteia, pentru respectarea de către reprezentanţii instituţiilor fundamentale ale statului a principiului separaţiei şi echilibrului  puterilor în stat, a principiului supremaţiei legii cu vârful său de lance – prezumţia de nevinovăţie. Numai astfel vom reuşi consolidarea statului de drept şi a democraţiei reale şi în România. Vom monitoriza felul cum este garantată independenţa şi inamovibilitatea magistraţilor faţă de influenţele politice, dar în acelaşi timp vom mediatiza toate actele de corupţie din rândurile magistraţilor, flagel care afectează profund societatea românească astăzi. Puterea judecătorească trebuie să garanteze echilibrul societăţii, drepturile şi libertăţile noastre fundamentale, iar atunci când sunt încălcate, să dispună măsurile legale cu fermitate şi fără părtinire. Vom monitoriza forţele de ordine şi siguranţă publică şi răspunderea autorităţilor publice centrale şi locale în problemele de ordine publică şi în prevenirea şi combaterea-infracţionalităţii.
Chiar şi atunci când se încalcă legea, autorităţile nu trebuie să aducă atingere demnităţii cetăţeanului prin comportamente şi tratamente degradante. În acelaşi timp ALO, va sprijini orice acţiune a instituţiilor şi puterilor statului, pentru a porni un război împotriva corupţiei la orice nivel s-ar afla în organismul politic, economic şi social. Alianţa Lege şi Ordine, va acorda o atenţie strategică nivelului de trai al tuturor românilor, astfel că va face ca economia să funcţioneze prin identificarea cauzelor care frânează dezvoltarea economiei româneşti şi soluţiile funcţionării acesteia la parametri normali. Nici un român, nu trebuie să aibă un venit asigurat prin politicile statului, mai mic decât salariul minim pe economie, în caz contrar o parte a concetăţenilor noştri vor trăi în mizerie şi nevoi. Pentru a reuşi, societatea civilă , care simbolic este prima putere în stat, trebuie să fie alături de Alianţa Lege şi Ordine, pentru că – numai împreună şi informaţi, vom învinge! Vă asigurăm, dragi români că împreună vom cuceri puterea politică din mâinile acestor partide parlamentare, care de mai bine de două decenii prin manipulare, folosind televiziunile de partid, vă fură voturile, vă păcălesc şi v-au adus în sapă de lemn. Este momentul să spunem STOP!
 
Cu aleasă prietenie,

Avocat dr. Gheorghe DINU
Preşedintele Alianţei Lege şi Ordine 


Notă:

Vă prezentăm 


Acest videoclip este public. Răspunsul preşedintelui "ALO",

 la interviul cu MCP Press Agency 

 www.youtube.com/watch?v=RFG5qACvEZU


  DEMNITATE NAŢIONALĂ !

este sloganul ALO.








 

Sursa:  MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Un comentariu:


  1. Vă urez o zi minunată şi vă invit să participaţi la:
    Campania: "ALO" de-acum, mai mult zâmbet pentru români!
    http://ro.netlog.com/mihaigeorgevici/blog/blogid=1566209

    RăspundețiȘtergere