miercuri, 18 septembrie 2013

Deşi avem "Roşia Montană", totuşi există ...sărăcie şi nesiguranţă a locurilor de muncă?

Dezvăluiri Libertatea
Secretele zăcămintelor de aur, vândute pe 10.000 de dolari
22 Aprilie 2011
============================
Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur
======================
Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.
Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.
Suntem pe locul cinci în lume
"Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic",
ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.
<Ţara noastră primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează>
Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.
"Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul",
 ne-a spus prof. Gheorghe Popescu.
De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.

Exclusiv
Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!
Sorin Golea 14 Noiembrie 2011,
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Avem-6-000-de-tone-de-aur-adica-250-de-miliarde-de-euro-364785.html


Notă:

Trezeşte-te pentru România!
("Roşia Montană")

În postfaţa volumului "ROMÂNIA MOLUSCĂ", (autor generalul Mircea Chelaru), cu denumirea "JUDECĂŢI AMARE", scriitorul Pavel Coruţ afirmă următoarele:

"Demersul lui Mircea Chelaru se înscrie perfect în următoarele versuri:

O, Doamne mult slăvite, din moşi şi din bătrâni,
Ascultă-a noastră rugă: Noi vrem să fim români,
Să-i ardem dintre neamuri pe Iuda şi Cain, 
Să ne spălăm de ură, de teamă şi venin.

Nimic din ceea ce înjoseşte naţiunea nu scapă de pana ascuţită a lui Mircea Chelaru.

Judecăţile amare ale generalului doctor Mircea Chelaru nu plac de loc celor care preferă viaţa de moluscă.
Aceştia nu reprezintă însă naţiunea română, ci sunt rebuturi inerente ale reproducţiei.
Majoritatea română, curată şi curajoasă aşteaptă lideri curaţi şi curajoşi, cu care să se ridice în locul pe care îl merită între ţările lumii.

Trezeşte-te, române şi nu mai sta-n genunchi,
Eşti neamul cel mai mândru născut din vechiul trunchi!
Ridică-te, române, fecior din Decebal,
Ridică-te, Moldova, ridică-te, Ardeal!"

Pavel Coruţ

De ce militarii în rezervă ne cheamă să ne alăturăm patrioţilor?


  Sursa: MCP Press Agency, Mihaela Muntean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu