joi, 17 ianuarie 2013

MINCIUNA, marea ispită a politicienilor de după 1989.

Rezultatul alegerilor din România, un dezastru atât pentru ţară, cât şi pentru UE


Jurnalistul FAZ compară aceste alegeri din România cu cele din Germania, din 5 martie 1933, când partidul NSDAP al lui Adolf Hitler a obţinut 43,9% din voturi, şi cu alegerile din Cehoslovacia din 26 mai 1946, câştigate de comunişti.

"Conservatorii români au eşuat, deoarece nu au făcut aproape nimic să rezolve proasta gestionare şi corupţia în rândurile politicienilor lor, în timp ce guvernele conduse de ei au supus ţara unui tratament-şoc fără precedent în Europa, ca să o ferească de un colaps de proporţii greceşti", se mai arată în articolul publicat de FAZ.

Aproximativ un sfert din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei, în timp ce aproape 60 la sută dintre alegătorii români lucrează în serviciul public, sunt pensionaţi sau depind de sprijinul statului. În aceste condiţii, USL a promis în campanie majorarea salariilor şi a pensiilor, aminteşte publicaţia citată.

Presa internaţională: Alegerile parlamentare din România nu încheie lupta politică

Cariera cu minciuni şi înşelăciune

"Dar ce s-a întâmplat, s-a întâmplat în faţa tuturor: încălcări ale Constituţiei, atacurile la Curtea Constituţională, de intimidare a judecătorilor, a procurorilor şi a jurnaliştilor independenţi, ameninţările de urmărire penală cu privire la orice opoziţie, pentru că ei 'au calomniat' România în străinătate", se mai arată în articol.

FAZ susţine că "lovitura de stat la rece" a social-democraţilor din vară a culminat cu demersul de înlăturare a preşedintelui Traian Băsescu, fapt ce a condus ţara în cea mai gravă criză din '90 încoace.

UE a trebuit să intervină pentru a apăra Curtea Constituţională şi alte instituţii de prim-ministrul Ponta şi de Crin Antonescu, preşedintele Senatului. "Cu toate acestea, cei doi au fost aleşi", potrivit FAZ, care îl critică pe Ponta că şi-a construit cariera politică "pe fraudă şi minciuni".

"România se află din nou în situaţia în care era la începutul anilor '90, când comuniştii de la Frontul Salvării Naţionale au izolat ţara de restul lumii şi o nouă clasă de oligarhi cu dosare penale a urcat pe scara puterii şi s-a îmbogăţit", conform publicaţiei citate.

"Schimbarea din România este nu numai un simptom al erodării statului de drept. Ea are urmări geopolitice, care se văd mult mai clar de la Washington decât din politicul Bruxelles cu deficienţe de vedere", scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, făcând referire la recenta declaraţie privind România făcută de secretarul american de stat, Hillary Clinton, la OSCE.

Băsescu trebuie să numească un premier din rândul politicienilor care fac parte din partidul care a câştigat alegerile. Recent, el a precizat că nu va repeta greşala de a-l numi în această funcţie pe Victor Ponta, declarând că "e gata să înghită o broască, nu un porc".

"Victoria USL, în care domina grupări proruse, antieuropene şi antioccidentale, prezintă un risc ridicat într-o regiune expusă la influenţa în creştere a Moscovei. După Grecia, România este acum a doua problemă acută a UE şi a NATO în Balcani. Poporul român a ales duminică şi va trebui să suporte consecinţele deciziei sale. Băsescu nu-l mai poate ajuta", conchide cotidianul german.





INTERVIU Lucian Boia: „Minciuna 

este mitul fondator al României moderne”

Lucian Boia s-a săturat până peste cap de prostia din ţara noastră

Ce facem cu România?”. Istoricul Lucian Boia este, poate, omul cel mai potrivit să ne explice de ce ajungem mereu să punem această întrebare . Omul care dărâmă mituri şi stabileşte noi recorduri la vânzările de cărţi despre România ne explică de ce suntem ultimii în toate clasamentele continentale.

Unde s-a greşit în 1989?

Mai întâi, ce mă deranjează este minciuna ca mit fondator al României moderne. Noi încă nu ştim ce s-a întâmplat la revoluţie. Mă mai deranjează desfiinţarea imediată a Partidului Comunist. În felul acesta nimeni nu mai era comunist, dacă nu mai exista partidul. Deşi toată elita noastră îşi are originea în comunism. Toate reperele noastre sunt de dinainte de comunism, iar oamenii care ne conduc sunt moştenitorii sistemului pe care l-au repudiat. Nu mai zic de faptul că se şi lăudau cu o democraţie originală la începutul anilor ’90. Noi am ieşit din comunism complet debusolaţi şi legătura s-a făcut artificial cu România de dinainte de comunism. S-au reconstituit partidele istorice, dar şi asta a fost ceva artificial.

Cum vi s-a părut episodul acuzaţiilor de plagiat aduse lui Victor Ponta?

E clar că a plagiat. Acum facem filosofie, o fi plagiat, n-o fi plagiat, facem comisii, ne spune Ponta că alta era metodologia în 2002. Bineînţeles că a plagiat! De fapt, poate greşesc, nu ştiu dacă a plagiat, s-ar putea să fi fost şi el cuprins de mirare când a aflat, în cazul în care nu era autorul lucrării. Mulţi şi-au luat doctorate astfel. Şi faimosul Mischie şi-a luat doctorat la noi la Istorie şi este un tip absolut primitiv. Şi-a făcut o teză despre Grigorie Iunian, cu care s-a identificat în aşa măsură că i-a cumpărat cavoul. El vrea să fie înmormântat în cavoul familiei lui Grigorie Iunian.


Vedeţi vreun proiect de ţară în momentul de faţă pentru România?

Nu văd niciun proiect de ţară.

Sunteţi categoric...

Se întâmplă că proiectele noastre sunt dependente de mersul Uniunii Europene. Or eu nu văd niciun proiect pentru UE. E criză, e o perioadă de derută. Plus că nu cred să fie vorba doar despre o criză financiară, ci despre o criză de civilizaţie, o criză identitară. Se împart cărţile altfel, se petrec nişte mutaţii în întreaga lume, este o întorsătură în istoria lumii. Se schimbă toate datele. E ceva ce seamănă, dacă vreţi, cu epoca prăbuşirii Imperiului Roman. Se duce o lume şi se ridică altă lume. Istoria merge tot mai repede şi se schimbă tot mai mult. Nu ştim ce se va întâmpla până la urmă cu construcţia europeană.

E România mai branşată astăzi la mersul acesta al istoriei?

Sigur. E mai branşată, în primul rând, la realităţile din UE.

Vedeţi asta ca pe un lucru bun?

Da, e un lucru bun. Necazul este că, în vreme ce noi suntem mai integraţi în Europa decât am fost înainte de comunism, elita noastră e mai puţin branşată. De aceea o să îi aducem la disperare pe europeni. Lumea occidentală este o lume aşezată pe nişte reguli, pe când lumea românească mimează aceste reguli. Noi avem reguli ca să le încălcăm mai bine sau ca să ne prefacem că le respectăm.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/ce-facem-romAnia-lucian-boia-minciuna-mitul-fondator-romaniei-moderne-1_50f6d4e1dc344dc202414409/index.html

 


Pentru ca România să trăiască, 
mii de români vor trebui sa moară.


Şi când zic mii, sunt foarte optimist.

În realitate, cam 12 milioane de români depind în clipa asta de banii statului. Iar banii statului s-au terminat.

Greva de ieri de la CFR, e o dovadă clară: e a cincea grevă în ultimele 5 luni, pentru neplata salariilor (au fost Oltchim, Poşta Română, cei 400 de mineri de la Băiţa în greva foamei, CET Brăila). De ani de zile nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Victor Ponta a zis națiunii că anul 2013 va fi la fel de bogat ca 2008 (cel mai bun an din istoria României). Când zici așa ceva, nu mai dai dovadă de prostie: ci de demenţă. Ești complet rupt de realitate. Autist.

Păi ați văzut în 2008, vreo grevă pentru salarii neplătite? Nu! Pentru că statul avea bani. Chiar o companie de stat era în faliment, nici o problemă: Tăriceanu băga mâna în buget şi le plătea salariile (ba chiar şi niște prime…dracu știe pentru ce…). Toate astea, pe banii firmelor private, desigur.
Treziți-vă: anul 2008 s-a terminat. Şi n-o să se mai întoarcă. Niciodată!



 



Ne-am întors la „curat murdar”

(guvernarea USL, întoarcerea la comunism)?







Dragi români!



Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu